Ресторани

Пивница Ан – во срцето на Старата чаршија

пивница ан 1.jpgРесторанот е сместен во историскиот културен објект Капан Ан изграден во 1472 година кој се наоѓа во стариот дел од градот.
Поделен е во два дела, односно две простории внатре и една голама преубава тераса која изобилува со прекрасно зеленило и цвеќиња, а тука е и фонтаната која ви го одмора погледот и чувството на пријатност ви го доведува до максимум.
Read more...
 

„Космос“

Посетителите на Старата скопска чаршија речиси, се едногласни дека највкусните ќебапчиња се во еден од најстарите тукашни локали, ќебапчилницата „Космос“, сместена на влезот во Чаршијата, од страната на Бит пазар. Со повеќе од шест децении традиција, овде ќе ги почувствувате најкарактеристичните мириси на се што се подразбира под чаршиска скара,
Read more...
 

Винотека Темов

temov1.jpg

Веќе две години во срцето на Старата Скопска чаршија калдрмата не’ води кон урбаната винотека Темов. На крајот на улицата Градиште ќе се сретнете со една прекрасна веранда и уште попрекрасен амбиент на кој неможете да му одолеете. Исполнета со традиционален дух, прекрасно уредена постои како сведок на единствената убавина на македонските вина, па и секако на светските. Брачниот пар Темови успеаа да создадат уште едно место во чаршијата од кое ќе ви биде тешко да се разделите после неколку чаши добро македонско вино. Тие остануваат таму да ни докажат дека чаршијата е сосема безбедно и единствено место за вечера со пријателите. Секогаш љубезни, ќе ве воведат во светот на вината како да нема друг. За посетителите постои можност да одберат и да купат некое од квалитетните вина, додека, пак, за дегустаторите има посебен дел за уживање во различните вкусови на вината и ладните предјадења. Темов ги нуди сите најпознати вина од македонските производители, но и голем избор на странски вина од италијанско, француско и шпанско потекло.

Read more...