ПОВИК

Националната установа Музеј на Македонија, Скопје подготвува постојана музејска поставка посветена на Македонците прогонети од Егејскиот дел на Македонија за време на Граѓанската војна во Грција. За таа цел, ги повикува сите заинтересирани граѓани кои поседуваат предмети, фотографии, документи и друг материјал поврзан со оваа тема да се јават во Музејот. Лице за контакт Марица Јовановска, тел. 075 288 560; 02 3116 044 лок 25; маил:  Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите  и  Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите